Bir web site yaptırırken nelere dikkat etmelisiniz?

Kısaca nasıl bir yol izlemelisiniz ve nelere dikkat etmelisiniz:

1. Sitenizi yapacak olan kişi kesinlikle harçlık çıkarmak mantığıyla gelen birisi olmamalı.

2. Her sitenin tahmini bir tasarım ve programlama süresi vardır ve eğer sizin sitenizi yapacak kişi 1-2 güne bitiririm diyor ise bilin ki hazır paket kurulumu yapacaktır ve
 hiçbir garanti de veremez, verse de işe yaramaz.

3. Sitenizi yaptıracağınız yer bir Ajans ise Sözleşme ile sitenizi ve ileride oluşabilecek arızalara karşı cebinizi güvenceye almalısınız.

4. Belki de en önemlisi sitenizde oluşabilecek arıza veya güncellemeler için gerektiğinde arayıp ulaşabileceğiniz bir yer veya kişi olmalı.

5. Wordpress, Joomla, vs. gibi hazır paketler sizin talebiniz değil ise, mutlaka kontrol etmelisiniz. Zira bunlarda oluşabilecek arıza, güncelleme veya benzeri durumlar için hiç kimse hiçbir garanti vermez ve isteyebileceğiniz geliştirmeler çoğunlukla uygulanamaz. Uygunlansa dahi bu siteyi açık tutma mecburiyetinizden dolayı nasıl olsa müşteri elimde mantığıyla normalin çok üstünde ücret talep edeceklerdir ve sizin mecburiyetinizin farkında olarak sizi sürekli belli aralıklarla ücret ödemeye mecbur edecektir. Bu nedenle wordpress vb. hazır yazılımlardan uzak durmanızı önemle tavsiye ederiz.

Ucuz olsun bir genç yapsın, sitem olsun demeyin çabuk çöker, pahalı olsun sağlam olur demeyin devamı belli olmaz. Her zaman yanınızda olabilecek bir ekibe işlerinizi teslim edin.

Sorular, En Çok Merak Edilenler, bayramcigerli.blogspot.com,Bayram Cigerli,Web Tasarım Üzerine,Dikkat Etmek,